Cykling året runt?

Att cykling är en populär hobby och träningsform är något vi såklart tycker är helt naturligt. Cykling är inte bara fantastiskt kul utan dessutom en otroligt bra form av träning och ett mycket bra sätt att ta sig fram och se sig omkring i sin stad eller i sitt land samtidigt som man vill vältränad och stark.
 
Terrängcyklist

Paus under vintern

Än så länge är våra vägar, i alla fall i mellersta och södra Sverige, fria från is och snö. Däremot ryktas det om att snön kommer även hit redan på fredag. Detta innebär såklart att cykelsäsongen tyvärr är över för i år, i alla fall för de flesta cykelfantaster. www.cykelboxen.se är då ett perfekt alternativ för cykelförvaring om man bor litet eller inte har tillgång till cykelförråd i huset där man bor.

Många cyklister kan dock inte lägga cyklingen helt och hållet på hyllan bara för att det råkar bli vinter. Ett alternativ är såklart att åka till andra, varmare länder och delta i cykeltävlingar av olika slag. Att ägna sig åt cykling inomhus är ett annat alternativ.

Att cykla inomhus innebär ofta BMX-cykling eller liknande där det är trick-cykling som gäller och inte vanlig längdcykling. Att varva mellan dessa två former och utmana sig själv i denna svårare cykelform på vintern för att sedan utmana sig själv i vanliga cykeltävlingar etcetera på våren och sommaren är för många den perfekta kombinationen. Tycker man inte att trick-cykling är roligt får man helt enkelt ägna sig åt annan sport på vintern för att hålla igång kondition och styrka fram till våren.

Scroll to top