Må bättre med kosttillskott

Rörelse i vardagen är bra för både knopp och kropp. En cykeltur om dagen minskar till exempel risken för hjärt- och kärlsjukdomar. I kombination med en daglig dos kosttillskott kan ytterligare hälsofördelar som ökad koncentrationsförmåga kickas igång.

Du har säkert hört det förut. Rörelse tillsammans med bra kost kommer inte bara förlänga livet utan även öka din livskvalitet. Men kroppen är finurlig och ibland händer det att du inte får i dig tillräckligt med näring trots en bra kost och en aktiv livsstil. Då kan kosttillskott hjälpa dig både när det kommer till det du gör i vardagen och under cykelträningen. Kosttillskott hittar du på sidor som https://www.vitalplus.se/produkt/omega-3/ och hälsoaffärer eller apotek.

Fördelar med tillskott

För att på ett effektivt sätt komplettera din kost och träning är det bra att se över vilket tillskott som passar just din livsstil. Omega 3 stärker immunförsvaret och minskar risken för blodpropp. Normalt sätt får du i dig fleromättade fetter genom mat som fet fisk likt lax eller makrill. Kan du inte äta fisk finns kapselvarianter som fortfarande ger dig en tillräcklig dos Omega 3.

Andra tillskott som vitamin D, B och C ser inte bara till att kroppens immunförsvar är på topp. Vitaminerna bidrar till allt från starkare benstomme till ökat energiintag. Exempelvis hjälper vitaminen B12 dig att förebygga demenssjukdomar som alzheimers.

Denna vitamingrupp hjälper till med viktiga funktioner som blodbildning, skydd av nervceller och ser till att kroppen har tillräckligt med energi. Dessa vitaminer är framförallt viktiga för dig som tränar hårt eller cyklar regelbundet. Ett dagligt intag kan med andra ord leda till mer energi under cykelturen samt snabbare återhämtning.

Scroll to top