Olika sätt att ta sig igenom terräng

Terräng är något som lockar många och oftast är anledningen det motstånd som ges vid terrängsporter. Det ger en bra motion samtidigt som man får vara ute i naturen och får frisk luft. Med terräng menas att man tar sig igenom snåriga områden på olika sätt:

  • Till fots, det kan handla om orientering eller om det är riktig terräng så kan det handla om en ny sorts sport som bygger på militärliknande övningar som innebär att kräla i lera och ta sig upp för släntrar.
  • På hästrygg, ett av de bästa sätten att ta sig fram i terräng antingen som hobby eller som sport är att rida. Med en riktigt bra sadel med tillhörande schabrak och ett par bra tyglar så kan man komma långt på hästryggen.
  • Med cykel, flera tävlingar utförs varje år på cykel i terräng, det går ut på att ta sig off road från en plats till en annan på kortast tid. Här krävs det att man har en riktigt bra cykel som håller för denna typ av underlag.
  • På cross, fyrhjuling eller annat terrängfordon.  Motorfordon förs genom skogen och är byggda för att klara den tuffa terrängen, dock är crossar och liknande snäppet bättre då det är enklare att ta sig runt.
Scroll to top