Ta med cykeln på semestern

Årets främsta cykelsäsong, sommaren, närmar sig med stormsteg. Det är hög tid att plocka fram stålhästen och smörja upp den inför kommande cykelturer. En bra idé, om man inte är ett snille på att meka med cykeln själv, är att lämna in cykeln på en cykelverkstad som kan gå igenom cykeln, reparera eventuella skador, kontrollera kedja och broms och så vidare. Därefter är din tvåhjuling redo för nya äventyr! Något som är väldigt trevligt är att ta med sig cykeln under bilsemestern genom Sverige. På så sätt kan man ta bilen de långa sträckorna, och sedan, väl på plats, upptäcka staden eller samhället på cykeln. Det är ett bra sätt att kombinera nöje med motion, och det är enklare än man tror att ta med sig cykeln på semestern. Man kan transportera cykeln antingen på ett takräcke på bilen, eller på ett speciellt ställ som man fäster på dragkroken – det är med andra ord dags att investera i en dragkrok, alla ni som inte redan har gjort det!

Tips inför cykelsemestern

Om man planerar att ta med cykeln på sin semester finns givetvis en del saker att tänka på och tips att ta del av. En kille som ägnat sig en del åt cykelsemestrar säger såhär:

En sak som du måste vara jättenoggrann med när du cyklar är vätskemängden. Se till att dricka mycket och att ha med dig mycket vatten. Beräkna fem liter per person och dag. Så är ni till exempel två personer, försök att skaffa två femliters dunkar som ni kan dela på och vattenflaskor. Det går åt mer vatten än man tror och så ska det dessutom räcka till att laga mat med. Om ni inte hade tänkt använda campingar så kan ni inte vara säkra på att hitta vatten varje kväll!

Med andra ord är det bra att i förväg läsa på en del om såväl resvägar som tips inför semestern om du planerar att ta med din cykel. Sedan beror det förstås på om du tänkt dig enbart en semester på cykel, eller om du tar med cykeln på bilen och bor på hotell. Hur som helst kan du vara förvissad om att du kommer att få minnen för livet!

Scroll to top